Våra värdfamiljer

Att bo i en värdfamilj som en au pair ger dig chansen att ta del av en annan kultur och att bli en del av familjens vardagsliv. Tillsammans med dina värdföräldrar och dina värdbarn kommer du att kunna dela måltider, delta i äventyr samt fira högtider. Vänta inte på att testa den traditionella middagen under Thanksgiving, delta under afternoon tea i England eller att fira nyår på andra sidan jorden i Nya Zeeland. Att bli en au pair ger dig en unik möjlighet att upptäcka en helt annan värld!

Vill du hitta en värdfamilj snabbt?

Starta i så fall ditt äventyr redan nu och ansök idag!

Så här kan din värdfamilj vara

Värdfamiljerna hos AuPairCare inkluderar många familjer med en mamma och en pappa samt två-fyra barn, men kan även vara ensamstående föräldrar eller samkönade föräldrar. Åldrarna på barnen är vanligtvis mellan tre månader och tio år. Våra familjer har olika etnicitet och utövar olika religioner. Alla våra destinationer består av en mångkulturell befolkning, vilket såklart också syns bland våra olika värdfamiljer.

Först efter minst två samtal med en intresserad familj bör du bestämma om du är intresserad eller inte.

För att skapa en bättre bild av de värdfamiljer AuPairCare erbjuder har de varsin profil, där au pairer kan läsa om familjen innan den första kontakten skapas.

Familjen Ferrer

gastfamilie mit zwei jungen

Om familjen

Två barn (ett år och fyra år gamla)

Beskriv er själva!

Hej! Jag heter Camilla, har mina rötter i Puerto Rico och bor i Kalifornien med min underbara familj. Steve och jag har varit gifta i tolv år och vi brinner för en barnuppfostran med ett mångkulturellt perspektiv. Luis är 4 år och har ärvt ett intensivt forbollsintresse. Dylan har just fyllt ett år och tillför massor av glädje med sin energi och äventyrslust! Han älskar att spela med sin äldre bror och följer honom vart han går. Vi ser fram emot att hitta rätt person att delta i vår familj, inspirera Luis och Dylan att upptäcka nya saker och utveckla en vänskap som växer lika snabbt och lyckligt som de gör.

Intressen:       

Hobbyintressen: Målning, matlagning, bakning, Idrott, fotboll, militärsporter (karate osv.), simning

Övrigt: Friluftsliv

Önskemål på en au pair:

;Matlagning, tvätt, lek, nattning, bad, skjutsa barnen till och från skola/aktiviteter

Familjen Hunter

familie mit zwei kindern

Om familjen

Två barn (sju år och tio år gamla)

Beskriv er själva!

Vi är en familj som tycker mycket om att resa och våra barn är vana vid långflygningar sedan de var spädbarn. Vi älskar stranden och snön och vår son är intresserad av skidåkning. För oss handlar semestern helt om tid med familjen. Vi tillbringar de flesta av våra semestrar med våra familjer i San Diego, Sacramento och Montreal (far- och morföräldrar, fastrar, morbröder samt kusiner). Vi är judar och firar många underbara högtider, speciellt på hösten vid det judiska nyåret och andra höstfestivaler som ligger omkring skördetiden. En perfekt au pair för oss är någon som är positiv och kärleksfull, men med klart sinne och fast hand när det krävs. Säkerhet är även vår allra högsta prioritet.

Intressen:

Hobbyintressen: Matlagning, bakning

Idrott: Snösporter (skidor eller snowboard)

Kreativa intressen: Gitarr

Övrigt: Friluftsliv

Önskemål på en au pair:

Matlagning, barnens tvätt, lek, nattning, bad, skjutsa barnen till och från skola/aktiviteter.

Familjen McGee

host family with little boy

Om familjen

Ett barn (elva månader gammalt)

Beskriv er själva!

Vi är familjen McGee på fyra personer (plus en hund) och bor i Fort Collins. Michelle och Hayle har varit tillsammans i tolv år och har en älsklingsson: Asher (tio månader, går på förskola). Vi har även Haleys dotter Chelsey (18 år) som bor hos oss under collegeloven. Vi är en tätt sammanflätad familj som tycker om att ha roligt och älskar att skratta och skapa minnen tillsammans. Asher är strålande, söt och social och växer alldeles för snabbt om du frågar hans mammor. Vi har ingen familj i närheten, så en au pair skulle vara till stor hjälp för oss då vi båda arbetar i veckorna. Vi ser fram emot att välkomna dig i vår familj så snart som möjligt!

Intressen:

Hobbyintressen: Dekoration, matlagning, bakning

Idrott: Simning

Kreativa intressen: Sång/körsång

Övrigt: läsa böcker

Önskemål på en au pair:

Matlagning, barnens tvätt, lek, nattning, bad, skjutsa barnen till och från skola/aktiviteter, läxhjälp.

Familjen Collins

mom with small children

Om familjen

Två barn (Två år och fyra månader gamla)

Beskriv er själva!

Hej! Jag heter Olivia och har en underbar flicka, Lily (två år) och en söt liten pojke, Samuel (4 månader). Jag kommer ursprungligen från Cork i Irland. Som familj älskar vi stranden (är medlemmar av vår ”beach club” som ligger nära hemifrån). Vi tycker om att åka skidor på vintern, se på ishockey och basket samt naturligtvis att resa! Lily har massor av energi och är en söt lite tjej som älskar att dansa, färg och målning tillsammans med sin lillebror. Vi är en familj med god sammanhållning med kusiner samt far- och morföräldrar i närheten som vi besöker ofta.

Intressen:

Hobbyintressen: Foto

Övrigt: Att vara utomhus, att se sportevenemang

Önskemål på en au pair:

Matlagning, barnens tvätt, lek, nattning, bad, skjutsa barnen till och från skola/aktiviteter, läxhjälp.

Matchning med en värdfamilj

Denna process är ömsesidig. Du måste passa in i familjen och familjen måste passa för dig, precis som i alla relationer. Vi söker efter värdfamiljer som passar för dig eftersom det kommer att göra dig mest nöjd under din vistelse. Du kommer att bo som medlem i värdfamiljen och ta hand om barnen. Därför är det väldigt viktigt att ni förstår varandra väl. Vi förvissar oss också om att familjerna uppfyller vissa krav så att du kan känna dig hemma hos dem och din tid som au pair blir så givande som möjligt.

Ansökan - au pair
Ansökan

En familj känner ofta att de behöver hjälp med att ta hand om sina barn och ansöker då till AuPairCare. Därefter kontrolleras familjen för att se till att familjen och deras hem uppfyller alla nödvändiga kriterier. I så fall får de tillgång till profiler från alla potentiella au pairer.

Smalare Urval
Urval

Värdfamiljer tittar över profiler och söker efter en au pair som passar dem.

icon familj
Kontakt och matchning

När en familj är intresserad av dig kommer du att se en kort profil av värdfamiljen och några värdefulla tips för att ta den första kontakten. Du bör alltid ha minst två samtal med en familj innan du bestämmer dig för en familj.

Ju mer intressant du är ur familjernas synvinkel, desto större är chansen att du snabbt hittar din perfekta värdfamilj.

Varför anlitar familjer en au pair?

Det finns många skäl för en familj till att skaffa en au pair. Ofta arbetar båda föräldrarna och behöver tillförlitlig samt flexibel omvårdnad av sina barn. Många familjer vill även att deras barn ska lära sig om en annan kultur och söker därför en au pair från ett annat land. I denna video ser du ett exempel:

Avtal för din trygghet

Dina uppgifter som au pair är reglerade i avtal med din värdfamilj. Vi kommer att förklara hur detta avtal kommer att se ut och hur mycket tid du kommer ha att resa, träffa vänner och delta i college-kurser.

 • Vilka är kraven på AuPairCares värdfamiljer i USA? Mer information

  Precis som du måste våra värdfamiljer i USA uppfylla vissa krav och genomgå en ansökningsprocess. De lämnar en skriftlig ansökan och blir sedan besökta av en AuPairCare-representant i hemmet. De bifogade referenserna kommer att kontrolleras av AuPairCare. Värdfamiljerna måste vara medborgare eller ha obegränsat uppehållstillstånd i USA. De måste dessutom naturligtvis samtycka till din arbetstid om högst 45 timmar per vecka och tio timmar per dag, jämte alla bestämmelser från USA:s inrikesdepartement.

 • Vilka gåvor ska jag ta med till min värdfamilj? Mer information

  Du behöver inte köpa några dyra presenter som gäst. Vi rekommenderar ändå att du försöker ta reda på vad föräldrarna och barnen i värdfamiljen tycker om och överlämnar något med en personlig prägel. Det kan vara något som är vanligt från dina hemtrakter eller något som ni har gemensamt. Så länge du inte har fyllt 21 år ska gåvorna aldrig innehålla alkohol (vin, choklad osv.). Gåvor öppnas ofta vid säkerhetskontroll på flygplatserna, så lägg inte ner för mycket besvär på att slå in dem.

 • Kan jag byta värdfamilj om vi inte passar för varandra? Mer information

  Det finns möjligheter att byta värdfamilj i samråd med våra kollegor i USA. När olika människor bor tillsammans som en familj kan det hända att tankesätt och personligheter inte stämmer och att ett samarbete inte fungerar smidigt.

  Vi vill samtidigt be dig att verkligen ge värdfamiljen en chans. Kom ihåg att det oftast tar några månader att vänja sig vid sin nya miljö. Det är viktigt att du först diskuterar problem öppet med din värdfamilj eller med din lokala rådgivare för att utröna om ni kan hitta en lösning. Vi förväntar oss att du gör ett försök under minst två månader efter ankomst. Om det fortfarande inte lyckas väl sätter vi ut din profil i matchningsprocessen igen i 14 dagar då du får möjlighet att tala med andra familjer och övertyga dem om att de kommer att göra ett bra val. Deltagarna hittar oftast en ny värdfamilj under denna tid. Vi kan däremot tyvärr inte lämna några garantier om det.